Vaas Alternatieven – Wanneer Vazen Gaan Vervelen

Wanneer je echt aan de gang gaat met de kennis die je opdoet in een cursus bloemschikken, dan zal je merken dat je werkveld helemaal niet beperkt blijft tot de gewone materialen. In plaats van echte bloemen worden soms nepbloemen gebruikt, in plaats van plastic materialen kun je heel vaak natuurlijke materialen gebruiken en er zijn uiteraard ook alternatieven voor het gebruik van een vaas. Hier een lijst met ideeën als alternatief van de klassieke vaas.

Alternatieven voor een Vaas – 6 ideeën

1. Tandenborstel houder

Uiteraard past er geen reusachtig bloemstuk in een tandenborstel houder, maar als je met losse stengels werkt kan je wel een tandenborstel houder gebruiken als een alternatief voor een vaas. In elk gat niet een tandenborstel, maar een bloem! Ziet er buitengewoon vrolijk uit en vereist een kritisch oog om gezien te worden.

2. Slakrop resten

Het is niet te geloven, maar op het internet blijkt alles mogelijk te zijn. Er is een uitleg over hoe je een krop sla omzet in een vaas.

Het idee is dat je het middelstuk uit de sla wegsnijdt en hier de schuim in stopt waar je normaal de bloemen insteekt. Doe dit nu achteraf en je hebt een krop sla als vaas. Absoluut goed gespreksstof en het ziet er tenslotte ook nog leuk uit.

3. Koffie-/theepot

Als je van plan bent een oude koffiepot weg te gooien, denk dan even twee keer na. Want een oude koffiepot kan nog erg goed dienen als een alternatief voor een vaas. Het mooiste is natuurlijk om een klassieke theepot te pakken, maar een koffiepot die onder een ouderwetse koffieautomaat vandaan komt ziet er ook in een studentenhuis bijvoorbeeld erg leuk uit.

4. Lunchdoos

Een lunchdoos kan erg goed dienen als een alternatief voor een vaas. Hierin kan je je bloemstuk zetten die je in het schuim hebt gemaakt. Zeker met ouderwetse doosjes, het liefst van metaal, geeft dit een leuk effect. Hiervoor zijn natuurlijk ook (grotere) sigaar dozen geschikt, of andere kleine doosjes die je in de vensterbank kwijt kan.

5. Bouw eromheen!

Mocht je nou toch een vaas nodig hebben voor een bepaald bloemstuk, dan kan je altijd nog om de vaas iets heen bouwen. Vroeger als kind leerde je al simpele vaas houders te maken, maar de lego van je zoontje kan ook goed dienen als decoratie rondom de vaas.

6. Bloem schuim

Het schuim wat je gebruikt bij het bloemschikken kan zelf natuurlijk ook goed als vaas dienen! Als je het goed uitsnijdt, dan is het schuim prima nog te gebruiken. Het moet wel goed bevochtigd worden dan natuurlijk en je moet erop letten dat je niet door de ‘vaas’ heen prikt, wat er dan snel slordig uit zal zien.

Zo zie je maar weer, als je uitgekeken raakt op vazen dan zijn er nog een heleboel alternatieven. Gebruik jij een alternatief voor een vaas. Zo ja, wat doe je dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>