Liturgisch Bloemschikken

Wanneer je langere tijd bezig bent met bloemschikken en een goed stuk in elkaar kan zetten dan wordt het interessant om verder te denken dan iets dat er alleen leuk uitziet. Liturgisch Bloemschikken is hier een voorbeeld van.

Liturgisch Bloemschikken

Met liturgisch bloemschikken wordt het bloemschikken bedoeld waar de bloemstukken in de kerk gemaakt worden. Deze stukken zijn allereerst natuurlijk heel erg uitgebreid en vooral heel erg mooi. Maar liturgische bloemstukken beelden vaak nog iets uit. Ze zijn bedoeld om naar te kijken, maar vooral ook om meer in te zien, een extra dimensie te geven aan de dienst.

Bij het liturgisch bloemschikken wordt vaak gekeken naar het kerkelijk jaar, waarbij verschillende stukken horen. Zo hoort bij Pasen een bloemstuk met voornamelijk gele tinten, terwijl rood meer bij kerst past.

Liturgisch Bloemschikken Workshop

Als je meer wilt leren over lithurgisch bloemschikken is het handig om een workshop te gaan volgen hierover. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bloemschikker die meer wilt weten over bloemstukken maken voor de kerk.

Liturgisch Bloemschikken Workshop

Er zijn veel verschillende bloemschikkers die workshops aanbieden door het land heen. Hier zitten natuurlijk ook de liturgische bloemschik workshops tussen. Bijvoorbeeld het Symbolisch Bloemschikken Apeldoorn.

Liturgisch Bloemschikken bij jou in de buurt

Er zijn veel verschillende kerken die een workshop aanbieden bij hen in de kerk, of bij jou op locatie. Het mooie aan dit soort workshops is dat je ook nog eens de plaatselijke kerk steunt hiermee en dat je leert van mensen die je misschien toch al in je omgeving had.

Liturgisch Bloemschikken uit een Boek

Aangezien deze vorm van kunst al vele jaren bestaat is het natuurlijk ook mogelijk om dit te leren via een boek. Op Bol.com is hier een goed voorbeeld van, het boek ‘Bloemen Geschikt tot Gebed‘ is een boek dat je handreikingen geeft om zelf aan de gang te gaan met liturgisch bloemschikken. Dit boek is al beschikbaar voor 25 euro.

Het is absoluut de moeite waard om je wat meer te gaan verdiepen in liturgisch bloemschikken. Met de verschillende opties in dit artikel beschreven moet dit ook lukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>