Goedkoop Bloemschikken – Geldbesparende Tips Om Met Budget te Bloemschikken

Als het financieel even niet mee zit, maar je wilt wel je hobby bloemschikken blijven doorzetten, dan is het wel zo handig om te zoeken naar een manier voor goedkoop bloemschikken. Gelukkig zijn er genoeg maatregelen die je kan nemen om nog steeds een leuk bloemstuk te maken, terwijl je wel op de centen let.

Goedkoop Bloemschikken

Kleiner Bloemstuk maken

Een eerste, nogal logische, maatregel die je kan nemen is simpelweg een kleiner bloemstuk maken. Het is niet altijd nodig om reusachtige stukken te maken, een klein bloemstuk kan ook erg mooi zijn.

Pak om te beginnen een kleinere vaas, dan kan je in ieder geval al met minder bloemen vooruit. Als je vervolgens gaat voor een niet al te uitgebreid bloemstuk is binnen een budget blijven goed mogelijk.

Goedkopere Bloemen

Als je op zoek gaat naar bloemen voor je bloemstuk, probeer dan gelijk op de prijs te letten. Bijvoorbeeld een anjer is een goedkope bloem, die wel veel kleur bevat.

GA VOOR DUURZAAMHEID

Naast goedkope producten is het ook raadzaam om naar houdbare producten te kijken. Als je een bloem hebt die slechts een paar dagen goed blijft, ga je volgende week een nieuw stuk maken waarschijnlijk. Bladeren die snel verwelken zijn natuurlijk ook zonde. Probeer producten te vinden die lang goed blijven. Duurzaam gaat hier niet alleen op voor het bloemstuk, maar ook voor je portemonnee.

Daarnaast is het ook belangrijk om het uiteindelijke bloemstuk goed te onderhouden. Er zijn op het internet veel tips te vinden voor het tegengaan van verwelken van bloemen. Gebruik de kennis die er is om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je bloemstuk.

Ander Soort Vaas

Waar je vaak op kunt besparen is de presentatie zelf, in de vaas. Er zijn een heleboel alternatieven voor een vaas. Pak bijvoorbeeld die oude vissenkom weer eens uit de kast en laat daar een bloem in drijven. Nog een oude koffiepot in de kelder staan? Die kan ongetwijfeld voor vaas doorgaan. Kijk om je heen in het huis wat er misschien kan dienen als vaas om op die manier goedkoop bloemschikken te realiseren.

Creatief met Materialen Omgaan

Met creatief bedoel ik dat je ook eens ergens anders dan in de winkel kan gaan kijken voor materialen. Mocht je bijvoorbeeld bij een bos in de buurt wonen, daar valt vast iets weg te plukken wat als opvulling kan dienen. Het werken met wilde, puur natuur materialen werkt ook fijn en kan een leuk nieuw licht op je bloemstuk werpen.

Er zijn kortom genoeg mogelijkheden voor goedkoop bloemschikken, het gaat vaak over een stukje creativiteit van de bloemschikker zelf en dan komt het vaak wel goed, voor een leuke prijs. Wat zijn jouw tips voor goedkoop bloemschikken? Deel ze in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>