Cursus Bloemschikken

Bloemschikken is een oude creatieve uiting van mensen met behulp van natuurlijke materialen. Met bloemschikken leer je bloemstukken maken, die vaak gebruikt worden bij speciale gelegenheden, je kan je bijvoorbeeld een bruiloft zonder bloemstuk niet voorstellen!

Wanneer je wilt leren bloemschikken dan zijn er vele opties waarvoor je kunt gaan. Je kan zomaar wat gaan proberen, waar je waarschijnlijk nog heel veel van kan leren. Je kan natuurlijk een boek kopen over bloemschikken, waaruit je kan leren. Maar als je snel aan de slag wilt moet je toch gaan kijken naar een cursus bloemschikken.

Cursus Bloemschikken

Als je voor een cursus kiest zijn er natuurlijk weer verschillende opties.

Cursus Bloemschikken Online

Naast de erkende opleider LOI heb je ook mensen die zelf veel ervaring hebben met bloemschikken. Deze experts gebruiken hun ervaring om andere mensen die niet over deze ervaring beschikken te leren over de kunst van het bloemschikken.

Een voorbeeld hiervan is de Floralist. Het mooie aan deze online cursus bloemschikken is de praktische opzet. Je krijgt een filmpje te zien, waarmee je vervolgens zelf aan de slag gaat.

Een ander voordeel is dat de video’s online zijn, dus ook als je ergens ander een keer bent kun je deze delen met, bijvoorbeeld, vriendinnen. Samen bloemschikken is namelijk nog een stuk leuker dan alleen!

CURSUS BLOEMSCHIKKEN LOI

Zo bieden verschillende opleiders, zoals bijvoorbeeld de LOI, heuse cursussen aan. Deze cursus bij de LOI is voornamelijk online, met één praktijkdag waar je dan echt snel feedback krijgt. Het mooie aan deze cursus is dat je er een materiaalpakket bij krijgt waarmee je zelf aan de slag kunt. Dit scheelt weer de zoektocht naar de juiste materialen voor de cursus.

De cursus bloemschikken van de LOI bestaat dus uit een praktijkdag, met daarbij ervaren docenten uit het werkveld zelf. Hier leer je alle fijne kneepjes op locatie. Daarnaast bestaat het grootste deel van de cursus uit praktijkfilms die je oefeningen geven om zelf aan de slag te gaan.

De onderwerpen die worden behandeld in de cursus zijn ‘klassieke arrangementen’, ‘moderne arrangementen’ en ‘thematische arrangementen’.

Het mooie is, dat je geen enkele vooropleiding nodig hebt. Je kan gelijk beginnen. Het handigst is om nu gelijk te kijken naar een proefles! Dan weet je wat je kan verwachten.

Bloemschikken Boeken

Dan tenslotte zijn er natuurlijk nog de boeken die je kunnen leren over bloemschikken. Bol.com staat er vol mee, wat voorbeelden:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>