Bruidsboeket Maken – Essentiële Stappen

bruidsboeket makenAls je zelf een bruidsboeket gaat maken is het handig wat voorkennis te hebben. Je kan natuurlijk kiezen om snel een bruidsboeket bij Fleurop te bestellen, waar erg mooie boeketten voor een klein prijsje beschikbaar zijn.

Echter trouw je, als het goed is, maar één keer. Het is extra leuk om deze dag speciaal te maken. En als je dan toch voor een cursus bloemschikken hebt gekozen, is het ook wel zo leuk om je eigen bruidsboeket te maken! Gelukkig is dit niet lastig, je moet wel op een paar dingen letten natuurlijk.

Bruidsboeket Maken

Een bruidsboeket is elegant, niet reusachtig

Bij een bruidsboeket maken is het van belang dat je let op de grootte van het boeket. Als bruid ga je dit bloemstuk vast houden, terwijl je over de loper loopt. Maak geen reusachtig boeket, de aandacht is, als het goed is, namelijk op jouw gevestigd en niet op de bloemen die je hebt.

We hebben het hier over 25-40 stengels, afhankelijk van of je zelf groot of klein bent. Een kleinere vrouw heeft minder stengels nodig, terwijl een wat langere vrouw misschien wat meer bloemen wilt gebruiken.

Begin bij de basis

Leg al je spullen klaar. Snij de bloemen goed af (schuin, dan blijven ze langer goed), en haal alle lopende stengels van de basisstengel af. Bij rozen is het ook handig om de doorns eraf te halen, tenslotte moet je dit boeket nog wel vasthouden.

Begin met 2-5 bloemen, die de basis zullen vormen van je boeket. Het handigst is om deze bloemen gelijk bij elkaar te gaan houden met bloemistentape.

Fleur het op met de rest

En nu komt het leuke deel, je mag het bruidsboeket gaan opfleuren. Je hebt nu je basisbloemen en nu kan je andere, kleinere, bloemen toevoegen aan het boeket. Zorg ervoor dat het een rond boeket blijft, dat het er leuk blijft uit zien en zorg voor wat variatie.

Het handigst is om hier het boeket met je niet dominante hand vast te blijven houden, om zo te voorkomen dat het uit elkaar valt.

Als je andere bloemen toegevoegd hebt kan je beginnen aan andere texturen. Zoek een leuk blad en voeg dat op verschillende plekken in het boeket toe. Ook is het hier leuk om met kleuren te spelen.

Let wel op dat je hier niet over the top gaat. Probeer je in te beelden dat jij de fotograaf bent, hoe gaat dit eruit zien in je handen? Gaat het te ver, dan is het waarschijnlijk tijd om te stoppen. Ook is hier de uitdaging om het bruidsboeket rond te houden, dat is tenslotte het mooist in de handen van een bruid.

Maak het af met een lint

Nu je bijna klaar bent met een bruidsboeket maken kan je aan de afwerking beginnen. Pak dubbelzijdig bloemistentape en plak de handvol stengels goed af. Zorg dat het goed stevig vast zit. Vervolgens kan je een (wit of gekleurd) lint pakken en dit om de stengels wikkelen. Hier is de truc om een lint dat drie keer zo lang als de stengels is te pakken, zodat je in ieder geval geen lint te kort komt.

Zet vervolgens het bloemstuk in het water en het is klaar om gebruikt te worden op de mooiste dag van je leven!

Online Cursus Bruidsboeket Maken

Voor iedereen die meer wilt weten van een bruidsboeket maken, Floralist heeft nu een ware cursus bruidsboeket maken. De cursus bevat:

  • Inspiratie. Met een heleboel video’s krijg je veel inspiratie voor een bruidsboeket maken.
  • Stap-voor-stap video’s. Videos die je als een echte handleiding stap voor stap door het proces van een bruidswerk creëren leiden.
  • Handleiding. Naast de video’s is er ook een papieren handleiding, als naslagwerk wanneer je video’s niet makkelijk vindt.
  • Vele extra tips. In de video’s zal je ook vele tips tegen komen, net als in de handleiding.

Bekijk het nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>