Bloemstukken Plaatsen – Waar Laat je je Creaties?

Uiteraard is een cursus bloemschikken bedoeld om iets te produceren, maar wat doe je vervolgens met het product? Stel je hebt een fantastisch bloemstuk gemaakt, of misschien wel iets heel erg simpels, waar ga je dat dan laten? Misschien maak je wel iets voor een dierbare, of ga je liturgisch bloemschikken voor de kerk, maar mocht je het stuk nou zelf houden, hier een aantal suggesties om het te plaatsen.

Bloemstukken Plaatsen

Als je een simpel stuk hebt gemaakt, een stuk dat in een glas past, deze past het best bij een plek waar veel mensen langskomen. Niet te afleidend, maar wel even leuk om te zien. Het geeft een stukje sfeer, zelfs als je alleen een glas uit de keuken gebruikt.

De gang is een goede plek om een mooi, liefdevol bloemstuk te plaatsen. Vaak is de gang, bijvoorbeeld op het kastje naast de kapstok de laatste plek die je bezoekt voor je het huis verlaat, maar ook de eerste plek waar je komt als je het huis binnentreedt. Een leuk bloemstuk, wat best groot mag zijn, is leuk om daar te hebben. Het gaat je je eigen huis meer waarderen.

Gebruik alternatieve vazen voor gewone stukken als je een stuk op een willekeurige plek in het huis wilt plaatsen. Bijvoorbeeld in een hoekkastje is een gewoon stuk misschien een beetje saai. Gebruik een waterkan, een theepot of een kleipot om het stuk automatisch een stuk interessanter te maken.

Een boeket past het beste in een plek als de badkamer of het toilet. Het maakt een klein kamertje net even wat gezelliger, zonder dat het te uitgebreid hoeft te zijn. Net even leuk om naar te kijken en soms kan de geur die het verspreid ook gewenst zijn.

Grote, indrukwekkende bloemstukken passen het beste in grote, open ruimtes. Een eetkamer bijvoorbeeld kan goed opgevuld worden door een indrukwekkend stuk. Dit stuk hoeft niet direct heel erg groot te zijn, maar je mag wel zien dat het werk heeft gekost dit werk in elkaar te klussen.

Voor een klein, maar mooi bloemstuk, waar duidelijk wat tijd in zit uit je cursus bloemschikken, is de keukentafel een goede plek. Als je op bezoek gaat bij een persoon is de keukentafel vaak één van de eerste plekken waar gasten zich verzamelen, dus ook een goede plek om iets wat indrukt maakt te plaatsen.

Denk goed na over kleurgebruik tijdens het bloemschikken. De kleur maakt veel uit voor de ruimte waarin je het bloemstuk gaat plaatsen. Bijvoorbeeld de kleuren blauw en groen zorgen voor een rustgevende indruk, terwijl rood en oranje juist een energieke sfeer geven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>