Bloemschikken Pasen – Fleur je Huis op in de Lente

Wanneer je geïnteresseerd bent in bloemschikken, is Pasen de beste tijd van het jaar misschien wel om te starten met een cursus bloemschikken. Bloemen beginnen te bloeien en de lente is overal terug te zien. Pasen is een vrolijke tijd van het jaar en daar hoort een leuk bloemstuk bij eigenlijk! Om jouw onderneming om een mooi paasstuk te maken te vergemakkelijken, hier een aantal tips.

Bloemschikken Pasen – 4 Tips

Volg een Cursus Bloemschikken

Bloemschikken PasenDe allereerste tip is om een cursus bloemschikken te gaan volgen. Natuurlijk kan je dit doen bij een erkende opleider, maar als je speciaal voor Pasen een stuk wilt gaan maken is het handiger om de Online Lentespecial van Floralist uit te proberen. Dit is een online cursus, waarbij je een serie videos in je inbox krijgt. Deze videos kan je vervolgens bekijken om inspiratie te krijgen en om een stap voor stap uitleg te zien hoe je een vrolijk stuk maakt voor in de lente.

Gemakkelijk en ook nog eens goedkoop.

Bekijk nu voorbeeldvideo’s van de LenteSpecial

Gebruik de Paaskleuren

Denk je aan Pasen, dan komt waarschijnlijk de kleur van een kuikentje in je op – de kleur felgeel. Een andere typische Paaskleur is paars. Probeer deze kleuren in je bloemstuk te verwerken om zo een voor het oog leuk en bijpassend stuk te maken.

Gebruik de Paas bloemen

Om je bloemstuk goed voor het tijd van het jaar te maken is het slim om ook de juiste bloemen te gebruiken. Typische paasbloemen zijn:

  • De Narcis. Een mooie gele bloem, met wat wit eromheen bijvoorbeeld. De Narcis past altijd goed in een bloemstuk voor Pasen.
  • De Lelie. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende kleuren lelies, maar een mooie gele bloem zal het ook goed doen in het stuk.
  • De Tulp. De enige echte Nederlandse bloem mag hier natuurlijk niet vergeten worden. Een typische lente bloem, de tulp. Tulpen komen in alle kleuren en zijn dan ook een goede manier om wat extra kleur te geven aan je stuk.

Houd het fris

Wanneer het weer wat warmer begint te worden buiten, mag je bloemstuk dit ook wel uitstralen. Houd je bloemstuk fris, zorg bijvoorbeeld voor lege ruimtes. Ook is Pasen de tijd van het jaar voor wat simpelere stukken, je kan met een leuke paastak en een paar bloemen al een leuk stuk in elkaar zetten. Waar je in de winter juist groot en warm wilt hebben, is de lente weer voor meer bloemen en wat kleinere stukken.

Volg een Cursus Bloemschikken Pasen

Maar wil je meer met je bloemstuk? Heb je behoefte aan meer inspiratie? Wil je graag een stap voor stap uitleg over de bloemstukken? Volg dan de online lentespecial van Floralist.

Bij bestelling krijg je de cursus direct in je inbox, met videos om te bekijken wanneer jij dat wilt. Op jouw tempo, op jouw plek. Snel en eenvoudig, voor slechts 27 euro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>