Bloemschikken Opleiding

Wanneer een cursus niet genoeg is, is het een goed idee om te gaan kijken naar een bloemschikken opleiding. Het verschil met een cursus is vaak de diepgang, de directe feedback van docenten en de mogelijkheden die je na afloop hebt.

Cursus Bloemschikken vs Bloemschikken Opleiding

Diepgang

Een cursus is bedoeld als eigenlijk een introductie van een onderwerp. Na het volgen van een cursus kan de deelnemer niet zeggen dat zij een expert is op het gebied van bloemschikken, hoewel ze absoluut wel wat kan.

bloemschikken opleiding

Bij een opleiding zal je veel meer diepgang krijgen. Dit is aan de ene kant natuurlijk heel erg goed, maar aan de andere kant is het niet nodig als jij het zelf niet nodig vindt. Als jij wil leren bloemschikken slechts omdat je een keer een bloemstuk wilt maken voor een vriendin, dan moet je vooral niet beginnen aan een opleiding, dit kost simpelweg teveel tijd voor wat je wilt leren.

Zit je echter te denken om je er je beroep van te maken, dan is een opleiding natuurlijk wel zo handig.

Directe feedback

Er zijn verschillende vormen van onderwijs die je kan volgen wat betreft bloemschikken. Bij een cursus bloemschikken zul je vaak een online cursus krijgen. Videomateriaal met een lespakket erbij. Hier mee kan je aan de gang gaan, zonder dat een docent je op de vingers kijkt.

Aan de andere kant is de directe feedback van een opleiding vaak prettig, omdat je op die manier intensiever leert.

Kosten

Met een cursus bloemschikken ben je vaak al met 50 euro aan lesmateriaal kosten klaar. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Floralist, welke slechts 45 euro kost.

Bij een opleiding is dit vaak een heel ander verhaal, daar komt lesgeld bij kijken en vaak meerdere boeken.

Bloemschikken Opleiding

Mocht je toch enthousiast zijn over een opleiding bloemschikken, er zijn verschillende aanbieders actief hierin.

LOI

De LOI is één van Nederlands grootste particuliere opleider. Zij bieden dan ook een cursus bloemschikken aan. Het is niet helemaal gelijk aan een echte opleiding, maar je komt al een heel eind en het is een stuk persoonlijker dan een online cursus.

Het mooie aan deze cursus bloemschikken is dat er een echte praktijkdag bij zit. Er is dus één dag op locatie, met daarbij persoonlijke feedback en een kleine leercurve.

Mocht je geïnteresseerd zijn, het is mogelijk om een gratis proefles te volgen om te zien of dit iets voor jou is.

NHA

Een andere aanbieder van een bloemschikken opleiding is de NHA, Nederlands grootste hobbycursussen aanbieder. Dus nee, dit is ook niet een echte opleiding, maar het verschil met LOI hier is dat je hier wel een getuigschrift kan krijgen als je de cursus met een voldoende beëindigd. Dit getuigschrift is vervolgens te tonen bij een bloemenzaak waar je misschien aan de slag wilt.

Om verder te kijken of dit iets voor jou is kan je een gratis studiegids aanvragen bij de NHA! Hierin staat nog meer informatie.

Al met al dus genoeg mogelijkheden voor een bloemschikken opleiding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>