Bloemschikken Kerst – De Tijd om te Bloemschikken

Er zijn een heleboel verschillende momenten die geschikt en leuk zijn voor bloemschikken. Kerst is bij uitstek zo een tijd. Iedereen zit gezellig binnen, te schuilen voor de kou. Het huis is aangekleed met kaarsjes, kerstkaarten en natuurlijk bloemen. Er zijn een boel mensen die het leuk vinden om met kerst een kerststukje te maken, of inderdaad een moet bloemstuk zelfs.

Bloemschikken Kerst – 4 Tips

bloemschikken kerstVolg een Cursus Bloemschikken Kerst

Wil je graag zelf een mooi bloemstuk maken? Maar heb je niet de tijd om een LOI cursus of iets dergelijks te volgen? Probeer dan de online video cursus van Floralist. Speciaal voor kerst is er een kerstspecial, die je helpt met het maken van jouw ultieme kerststuk.

Bekijk snel een voorproefje voor de Kerstspecial Cursus

Gebruik de Kerstkleuren

Bij een kerststuk is het belangrijk om ook inderdaad de kleuren van kerst te gebruiken. Rood en groen zijn bij uitstek de typische kerstkleuren, gelukkig zit groen vaak al in de bladeren en in een stengel. Om nu alleen rode bloemen erbij te hebben is natuurlijk een beetje saai. Je kan daarom ook nog goed bijvoorbeeld wit erbij mengen, wat dan weer de sneeuw representeert. Op die manier krijg je een warm stuk, met leuke kleuren die iedereen herkent.

Gebruik de Kerstbloemen

Er zijn een aantal bloemen die echt bij kerst passen.

  • Klimop. De klimop is een typische plant die terug mag komen bij het bloemschikken voor kerst. De blaadjes hebben een mooie groene kleur en je kan ze goed als opvulling gebruiken.
  • De Hulst. De hulst is minstens zo een typische kerstplan. De hulst representeert eeuwigheid en wederopstanding. De rode bessen die eraan groeien geven ook een leuke kleur voor kerst.
  • De Maretak. Uiteraard kan deze niet missen in dit rijtje, de maretak (mistletoe in het Engels) is natuurlijk een symbool van de liefde en staat leuk in een bloemstuk.

Combineer deze drie met wat mooie witte rozen, en je hebt een goede basis.

Maak het warm

Buiten is het al zo koud, zorg ervoor dat je kerst bloemstuk er warm uit zien. Het mag een behoorlijk vol stuk worden, deins niet terug om misschien een grotere vaas of pot te vinden. Kerst is een tijd om veel mensen over de vloer te hebben, dus je mag ook best een indrukwekkend stuk op tafel hebben staan!

Leer meer over Bloemschikken Kerst met de Kerstspecial van Floralist

Deze tips zijn natuurlijk maar een paar tips over hoe je je kerststuk kan verbeteren, maar wil je een mooi stuk maken, maar je mist inspiratie of misschien wel wat kunde? Volg dan een kleine cursus! Bij de Kerstspecial van Floralist.

bloemschikken kerst

Deze cursus bevat een elftal video’s, vol met inspiratie en tips en trucs. Van het maken van een bloemstuk met kerstballen erin, tot het maken van een mooie kerstkrans.

Voor nog geen 30 euro heb jij deze serie video’s in je inbox en kan je aan de slag gaan met een kerststuk te maken om mensen te imponeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>